Storingsdiagnose

Storingsdiagnose

Van onze auto verwachten we dat hij altijd voor ons klaarstaat. Meestal is dat ook zo, maar heel soms laat uw auto u in de steek. Als uw auto een storing heeft, kan dat duizenden redenen hebben. De reden kan heel simpel, maar ook heel ingewikkeld zijn. Geeft uw auto een storing aan en weet u niet wat er aan de hand is? u kunt altijd terugvallen op AutoCrew Bogaerts in Olmen voor een snelle, betrouwbare diagnose en reparatie. Wij beschikken over vakkundige automonteurs én de meest nauwkeurige en actuele informatie over uw auto. Hierdoor kunnen wij u snel weer op weg helpen!

Waarom je auto uitlezen?

 

Een foutcode in het geheugen van uw auto vertelt niet altijd het hele verhaal achter een storing. De ene storing kan de andere veroorzaken. Bij AutoCrew Bogaerts vinden we ook het onderliggende probleem. Daarvoor werken wij met het beste gereedschap, zoals de diagnoseapparatuur van Bosch. Hiermee kunnen we alle merken en modellen auto's snel uitlezen, dus ook die van u. Onze monteurs weten precies hoe ze foutcodes moeten lezen en vervolgens verder moeten zoeken. De computers helpen iedere fout en elk probleem snel op te sporen en onze monteurs helpen u vervolgens snel weer op weg.

Auto reset

 

De computer in uw auto regelt bijna alles. Als deze computer wordt gereset, uitgelezen of voorzien van een software-update, is het dus heel belangrijk dat dit goed gebeurt. De monteurs van AutoCrew Bogaerts zijn echte specialisten, goed opgeleid en uitgerust met de beste diagnoseapparatuur van Bosch. Bosch is de grootste ontwikkelaar en fabrikant van autocomputers, waardoor de computers in de meeste auto’s van Bosch zijn. Daarom kennen onze monteurs de computer in uw auto ook als geen ander en hoeft u zich geen zorgen te maken over garantie.

Geen onverwachte kosten

 

Na de diagnose vertellen wij u wat we hebben gevonden. Samen met u overleggen we de mogelijkheden voordat we overgaan tot een reparatie. Zo heeft u nooit onverwachte kosten. Bij AutoCrew Bogaerts weet u waar u aan toe bent!

Help! Motormanagement lampje brandt

Als het motormanagementlampje brandt, is er een probleem met de motor van de auto. Een brandend motormanagementlampje kan duiden op diverse problemen. Doorrijden kan leiden tot schade, dure reparaties of autopech. Als het motormanagementlampje brandt, rijd dan niet door en neem contact op met AutoCrew Bogaerts.

Oorzaken van een motorstoring

Als het motormanagement- of motorstoringslampje brandt, kan er iets mis zijn in het verbrandingsproces van de motor. Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn met de ontsteking, of het gasklephuis kan vervuild zijn. Andere mogelijke oorzaken zijn de luchtmassameter of andere elektrische componenten van de motorregeling. In al deze gevallen werkt uw motor niet optimaal.

Gevolgen van een motorstoring

Een motorstoring kan gevolgen hebben voor het vermogen van uw auto; u voelt dat de motor minder hard trekt. Ook kunnen de uitlaatgassen vuiler zijn dan normaal. Dat is slecht voor het milieu, maar ook voor de katalysator. Daarnaast kan de temperatuur in de cilinders te hoog oplopen door een slechte verbranding. De computer van de auto schakelt op dat moment een beveiliging in om directe schade te voorkomen. Uw auto rijdt dan nog wel, maar levert veel minder vermogen en maakt minder toeren. Dit voorkomt directe motorschade. Rijd niet te lang op deze manier door, maar kom naar AutoCrew Bogaerts voor een professionele storingsdiagnose!

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen